Реми у Ваљеву, у недељу стиже Мачва

У 26. колу Српске лиге “Запад” фудбалери „Железничара“ јуче су у Ваљеву против „Крушика“ одиграли нерешено 1:1 (0:0). Борбена утакмица одиграна је пред 300 гледалаца. Домаћи су повели голом Петровића у 58. минуту, да би после упорних напада „Жеље“ Рајевац изједначио у 89. минуту. Када се све сабере, Ваљевци су извукли бод уз доста среће.

Првих 45 минута припали су фудбалерима Крушика у чијим редовима се истицао Марковић. У 16. минуту Марковић је по левој страни излетео сам пред Ђурића, али је његов ударац искусни голман зауставио. У 23. минуту слична ситуација, само што је Стефановић био пред Ђурићем, који је опет одлично интервенисао и спасао сигуран гол. За „Жељу“ две полушансе Баљка, али оба пута преко пречке Војисављећевог гола.

У 49. минуту Ђурић је поново спасао мрежу када је ушао у шут Живановићу, који је по левој страни изашао сам пред њега. Ипак, у 58.минуту, после корнера Марковића са десне стране, Анђелић је главом само окрзнуо лопту која је стигла до Петровића који је са неких 5-6 метара сместио у небрањени угао Ђурићевог гола.

После вођства, напади „Крушика“ почели су да слабе, док су Лајковчани постајали све агресивнији . Било је неколико опасних ситуација пре голом Ваљеваца, када је одбрана домаћина великим напорима спасила гол. У 86. минуту, арбитар Ђуровић из Ужица показује црвени картон играчу „Крушика“ Тешићу и „Железничара“ Гентићу због кошкања. У 89. минуту, после грешке задње линије Крушика, Рајевац излази пред Војисављевића и рутински шаље лопту у мрежу за коначних 1:1.

„Мачва“, „Лозница“ и „Полет“ остварили су победе тако да је ситуација на врху табеле непромењена. То важи и за „Железничар“ који је и даље четврти, с обзиром да је и пратилац „Шапине“ одиграо нерешено.

У недељу у 17 сати је велики дерби у Лајковцу јер у госте стиже лидер „Мачва“.

Фото: www.ugradu.info

{gallery}2014_05_29{/gallery}