Минут громогласне тишине, уместо Матурантског плеса

Око 120 лајковачких матураната придружиће се сутра, у петак 30. маја, скупу који ће заменити досадашњу Матурантску параду и представљати подршку грађаним широм Србије погођеним катастрофалним поплавама. To je овогодишња препорука генералног организатора националног пројекта „Матурантска парада – плес толеранције“.


Циљ скупа под називом „Минут громогласне тишине“ јесте слање јединствене поруке свим жртвама ове катастрофе: „Нисте сами!“

Програм на платоу испред Градске куће у организацији Канцеларије за младе општине Лајковац почеће у 11.45 поздравном речи организатора и председника Општине Живорада Бојичића. Затим следи укључење у програм Радио Београда 202, одакле ће у свим градовима истовремено бити интонирана химна матураната „Gaudeamus“, пренета порука генералног организатора Матурантске параде из Словеније, да би тачно у подне уследио МИНУТ ГРОМОГЛАСНЕ ТИШИНЕ.

Потом ће бити емитована химна „Востани Сербије“, поздравна порука популарне „двестадвојке“, а програм ће бити завршен уз песму „Земља“ групе ЕКВ. Матуранти ће бити обучени у једнобразне мајице, као и претходних година.