Вечерас свечано отварање Хале спортова

Традиционалном завршном приредбом Предшколске установе „Лептирић“ вечерас (уторак 17. јун) у 18 сати биће отворена Хала спортова, једна од дугорочних и највећих инвестиција у Лајковцу. Преко стотину лајковачких предшколаца протрчаће халом и пресећи врпцу, чиме ће симболично модерни спортски објекат бити предат на употребу младима – ученицима, спортским клубовима и свим осталим грађанима.


Малишанима и суграђанима обратиће се председник Општине Лајковац Живорад Бојичић и директорка Предшколске установе Мила Митровић. У програму под називом „Лепо нам је у вртићу било“ учествоваће око 400 деце, од чега 155 предшколаца. Гости ће бити професионални плесачи, учесници „Плеса са звездама“ Марко Мићић и Јелена Боројевић, као и дечји фолклорни ансамбл КУД „Железничар“.

Изградња спортске хале започета је 2006. и коштала је око два милиона евра. Финансирана је средствима Националног инвестиционог плана и из општинског буџета. Површине је 4500 квадратних метара, са 820 седишта на трибинама. Предвиђена је за тренинге и утакмице клубова дворанских спортова, као и за наставу физичког васпитања основаца и средњошколаца. Предвиђени су и пратећи садржаји: простор за фитнес, стони тенис, трим кабинет, свлачионице, бифе, простор за медицинске раднике и управу. Уређен је паркинг простор, зелене површине и јавна расвета.
{gallery}2014_06_17{/gallery}