Почиње ново првенство Српске лиге Запад

Првенство Српске лиге Запад почиње наредног викенда. „Железничар“ у недељу 17. августа од 17.30 сати дочекује „Победу“ из крагујевачког Белошевца. Већ у другом колу игра се комшијски дерби на Убу. „Јединство“ се у вишем рангу нашло као другопласирана екипа Зоне Дрина, после иступања Партизана са Бумбаревог брда (код Баточине). Новина је и фузија ваљевских тимова „Будућности“ и „Крушика“ тако да ће у новој сезони наступати у Српској лиги Запад као „Будућност-Крушик“.

Жеља је прошлу сезону завршио као четврти тако да и у ову улази са великим амбицијама. Нови-стари тренер Лајковчана је Александар Лазаревић Лазин, који је у прошлој сезони асистирао Владици Петровићу Струји. Петровић са екипом није успео да оствари амбицију управе за највиши пласман па се вратио у „Металац“ из Горњег Милановца. У „Жељи“ су из претходне сезоне остали: Недељковић, Драган Томић, Шалипур, капитен Немања Марковић, Лишчевић, Софронић и голман Ђурић, као и лајковачки омладинци Теофиловић и Николић (обојица 1996. годиште). Ове године прикључено је још неколико неколико омладинаца, који ће такође бити тзв. бонус играчи: Ивановић (1996), Јовановић (1997) и Спасојевић (1997). Ангажована појачања су Симић (Крушик, Ваљево), Ђермановић (БСК из Борче), Лукић и голман Јовановић (Раднички, Обреновац), Спасојевић (Борац, Чачак – 1997. годиште), Пештерац (Колубара, Лазаревац), Јаковљевић (Јасеница, С. Паланка), Стефан Томић (Раковица), Пауновић (Слога, Пожега), као и Убљани: Ситарица, Сајић и Ристовски (1997).

У припремним утакмицама „Жеља“ је играо 0:0 са Рађевцем из Крупња, са 4:1 победио ужичку „Слободу“, зонаша „Раднички“ у Ваљеву 2:1, такође у гостима београдски „Синђелић“ 1:0 и „Металац“ из Горњег Милановца 2:0, да би на крају био поражен пред својим навијачима од „Турбине“ из Вреоца са 0:2.