Објављена монографија ФК „Рубрибреза“

Михајло Матић, некадашњи фудбалер и тренер, и Велисав Јаковљевић, познатији као Веља Дошић, објавили су монографију једног од најстаријих фудбалских клубова у лајковачкој општини – „ФК Рубрибреза“. Клуб носи име села у коме је основан 6. августа 1948. године.

„То је прва књига о фудбалу и о спорту уопште у лајковачкој општини, прва књига о једној сеоској средини на подручју општине Лајковац.“- Тврди Велисав Јаковљевић. Рубрибреза је био и остао потпуно аматерски клуб. „Чак и по цену лоших резултата клуб се ослања на своје снаге. Појединци су превазишли сеоску средину, један је стигао до Лас Вегаса, светски ас Жућа Марковић“ – наставља Јаковљевић.

Књига садржи бројне фотографије, анегдоте догађаја, имена и надимке фудбалера. Забележене су и приче о настанку и имену села, живот и догађаји, који се деценијама преносе са колена на колено. Сећања најстаријих Рубрибрежана, али и прва утакмица одиграна на рубрибрешкој пољани. Посебно су интересантни надимци свих играча, по којима их Рубрибрежани највише памте. Аутори нису заборавили да представе и жене фудбалске судије, које потичу из овог места.

Промоција књиге очекује се ових дана у свечаној сали лајковачке Градске куће.

ТО Лајковац