Одлуке Општинског већа

На јуче одржаној 69. седници Општинског већа усвојене су измене и допуне Програма унапређења квалитета здравствене заштите становништва општине Лајковац за 2014. годину. Овом изменама средства предвиђена за запошљавање две медицинске сестре у Дому здравља Лајковац, што онемогућава Закон о буџетском систему, преусмерена су за набавку медицинске опреме.

Др Јованка Гомилановић, директорка Дома здравља, на седници је најавила да ће та средства утрошити за набавку два стерилизатора у сеоским амбулантама јер су стари апарати дотрајали, као и за негатоскоп за читање снимака мамографа у Дому здравља.

Општинско веће је одобрило два захтева лазаревачке „Електродистрибуције“, један за градско подручје, а други за Степање. Постављањем трафоа у Степању моћи ће да се користи новоизграђени водовод. За ту сврху дате су две парцеле власништво Општине, а сагласност су дали и власници приватних парцела преко којих треба да пролази кабл.

Чланови Већа прихватили су и захтеве грађане за снабдевање водом и за ургентно прочишћавање канала у Стрмову, због чега је део овог села често поплављен. Председник Бојичић је подвукао значај одржавања канала од стране Дирекције за уређење и изградњу Лајковца, као редовне обавезе овог јавног предузећа.

На седници су усвојени периодични извештаји спортских организација и предлози годишњих програма у области спорта за неколико клубова и удружења.