Не стишава се „бура“ око пенала

Два дана после комшијског дербија на Убу, у „Железничару“ и даље не могу да се помире са чињеницом на који начин су изгубили меч, у којем су били бољи ривал. Подсећамо да је „Јединство“ победило са 1:0 голом ветерана Стојановића из пенала у 27. минуту, уз искључење Сајића. У „Жељи“ кажу да је то био непостојећи пенал и да су веома оштећени суђењем. Детаљније о томе за интернет новине Kolubarske.rs говорио је тренер Александар Лазаревић, одакле преносимо његову изјаву.

„Била је то лакрдија од суђења Далибора Трифуновића из Краљева“, рекао је Колубарским.рс тренер „дизелке“ Аца Лазаревић. Он тврди да је Сајић стигао до лопте пре убског нападача Ранковића, који је театрално пао, те да је све било чисто. Уз то, додаје, Сајић није био последњи играч одбране Жеље у том тренутку, што значи да му није следовао црвени картон.

„Трифуновић се потом, после наших протеста, толико изгубио да је дозволио извођење казненог ударца иако искључени Сајић није напустио терен, па је због тога пенал морао да буде поновљен, што је изазвало смех на трибинама“, тврди Лазаревић. „Потпуно смо их надиграли, имали три шансе, а Страхиња Софронић није нажалост искористио две колосалне прилике“, прича Лазаревић.

Није први, а свакако ни последњи пут да у овом рангу такмичења постоје спорне судијске одлуке које утичу на ток и исход мечева, али се у „Жељи“ морају окренути наредним сусретима и тежити да квалитет дође до изражаја.