О књизи за спасење тела и душе

Градска библиотека Лајковац у великој сали Градске куће организовала је промоцију хит књиге Исидоре Бјелице „Спас“. Књига „за спасење тела и душе“, у којој ауторка описује своју борбу са тешком болешћу и открива алтернативне методе исцељивања, представљена је пред великим бројем Лајковчана, првенствено жена. Осим овог и претходних њених романа, свакако их је привукла и Исидора Бјелица као екстравагантна јавна личност. Сала је била препуна.


На званичном сајту „Лагуне“ књига је овако најављена: „Нова књига Исидоре Бјелице је запис душе у најтежим тренуцима, брутално искрен испис осећања и мисли књижевнице од оног тренутка када је сазнала да болује од неизлечиве болести… Она је и литерарни холограм њене душе и лутања тела са најтежом дијагнозом које потрага за спасом води преко Париза, Флориде, Индије, Шри Ланке до чудесног острва Егина, дома Светог Нектарија, православног свеца, исцелитеља неизлечивих болести.“

– Као особа која увек тражи оптимизам, добру страну и хумор, то није само књига о томе како победити болест него, пре свега, како вратити себе себи и како да свако од нас, а сви имамо проблеме, било да смо банкрот, да немамо посао, да имамо љубавне проблеме, жеље које не можемо да остваримо, нађе одговоре: шта је ту смисао на планети, како да сачувамо међуљудске односе, и како да схватимо да је свака наша болест или несрећа последица менталног „одлутавања“ од суштине наше доброте – каже Исидора Бјелица.

Ово је књига која се чита у једном даху, а оно што је чини посебно занимљивом и привлачном за многе читаоце је други део – практикум са рецептима и методима алтернативне медицине које је Исидора Бјелица испробала, како би након операције тумора избегла зрачење, у чему је и успела. Завршава наставак књиге који се више бави психичким делом, односно како да, захваљујући методологији менталног чишћења, будемо здрави и срећни.

 

{gallery}2014_07_28{/gallery}