Кренули путнички возови Београд-Лајковац-Ваљево

После петомесечног прекида изазваног оштећењем барске пруге на деоници Лајковац – Лазаревац и реконструкције преко километар колосека и насипа, од суботе је поново кренуо путнички железнички саобраћај на релацији Београд – Лајковац – Ваљево. „Железнице Србије“ су истакле да није у питању „Беовоз“ који је имао популарне цене, него редован путнички саобраћај па су и карте нешто више. По три поласка су из Ваљева и Београда.

Први јутарњи полазак воза из Ваљева је у 5.15 сати, повратак из Београда по реду вожње предвиђен је у 7.59 минута. Наредни полазак из Ваљева за главни град је у 10.35 сати. У поподневним сатима воз из Београда креће у 16.10 сати, у Ваљево по реду вожње стиже у 18.20 сати и креће назад у 18.50. Путници овог воза из Ваљева, који у станицу Београд Центар стиже у 20.52 сата, могу да наставе своје путовање у 21.20 сати према станицама Вуков Споменик, Панчевачки мост, Панчево Главна станица и Панчево Војловица. Исти воз полазиће из станице Панчево Војловица у 22.25 сати, а предвиђени долазак у Ваљево је у 1.09, објавиле су „Железнице Србије“.

Возна карта у једном правцу на релацији Ваљево – Београд кошта 384 динара, у возу се плаћа 490 динара, док је повратна карта 614 динара.

Током мајске поплаве река Колубара је између Лајковца и Лазаревца однела око 1,5 километара барске пруге и један мост преко пропуста, а поправка је коштала 51 милион динара. Пре поплаве, Беовоз од Београда до Ваљева имао је месечно 4 -7.000 путника.