Дан вртића и Светски дан хране

У петак 16. октобра у Предшколској установи „Лептирић“ организована је велика радионица за децу и родитеље средње васпитне групе под називом „Чаробно путовање“. Овај прелепи догађај био је посвећен 16. октобру као Дану вртића „Лептирић“ и Светском дану хране. Радионицу су водиле васпитачи Јасмина Спасојевић и Александра Милутиновић.


Од 1934. године постоји прво дечје обданиште на територији општине Лајковац, у просторијама тзв. селске куће у Словцу. То прво обданиште основали су чланови Здравствене задруге, а рад учитељица које су радиле са децом финансирао је Централни хигијенски завод из Београда. Деца су доносила храну од куће, а припрема за школу била је бесплатна.

Општина Лајковац 16. октобра 1980. године уводи организовану друштвену бригу о деци оснивајући Дечји вртић „Лептирић“ са целодневним и полудневним боравком. Тим поводом у вртићу је организована породична играоница у којој су родитељи показали велико педагошко умеће и децу путем прича уводили у свет земаља који су представљали и дочарали костимима, музиком, играма, храном. Сви присутни су уживали, а на крају дегустацијом јела из разних земаља обележен је и Светски дан хране.

Истог дана Дому младих предшколци су славили уз плесни студио РМП из Лазаревца и незаобилазну маскоту вртића меду Мишка који је деци делио слаткише.

{gallery}2014_10_19{/gallery}