Актуелни радови на одржавању путева, улица, пропуста…

Под надзором Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац приводи се крају изградња одвода атмосферске воде ка Макишу, дужине око 200 метара, од новоасфалтиране деонице Улице др Боја Марковића ка надвожњаку. Постављен је и пропуст пречника 400 милиметара, а очекује се да радови буду завршени за два дана.

Пуно посла обавља се на редовном одржавању путева и пропуста, али и даљем отклањању последица мајске поплаве и каснијих обилних падавина. У Лајковцу су ризлом насуте улице Хајдучка и Војводе Путника. У Ратковцу је насут пут за Драгићевиће и поравнат пут за Ђукиће. У Доњем Лајковцу насути су путеви у засеоцима Лукићи, Радовановићи и Нешковићи, у Бајевцу у Ивановићима, Павловићима и Станковићима, док је у Рубрибрези то учињено у засеоку Томићи.Насути су и сеоски путеви у Словцу – Ђорђевићи и Придворици – Станишићи.

У Скобаљу је насут део пута и прилаз ка њивама, у Обрадовићима у Врачевићу завршен ископ канала и део пута насут ризлом, док је у Ћелијама, на потезу ка депонији, постављен пропуст за њиве. Ископан је пропуст и постављене нове канализационе цеви у улици др Лесе Мирковића у Лајковцу, које су раније биле оштећене приликом других радова. У Ћелијама, у близини реконструисане деонице пруге, монтиране су две заштитне челичне цеви по 14 метара, које представљају обезбеђење због проласка будућег цевовода од хидроакумулације „Ровни“.

У плану је чишћење канала „Макиш 1“ од наноса и растиња, као и изградња обилазнице од 70 метара око археолошког налазишта у Анинама. Ових дана радиће се и нови водоводни прикључци за ОШ „Миле Дубљевић“, Предшколску установу „Лептирић“ и Дом здравља. Наставља се насипање некатегорисаних путева…