Завршено асфалтирање сеоских путева, у току нови тендер

Дирекцијa за уређење и изградњу општине Лајковац наставља са реализацијом асфалтирања путева у сеоским месним заједницама. Из овог програма управо је реализован последњи тендер, односно завршено је асфалтирање око 3,5 километара путева, укупне вредности 16 милиона динара.


Овај тендер обухватио је локалне и некатегорисане путеве у неколико села. Асфалтирана је деоница од 400 метара у Врачевићу (Обрадовићи), по 450 метара у Марковој Цркви до Кумове воденице и Степању до Гујара, 300 метара у Непричави до Јовановића и три путна правца у Јабучју укупне дужине 1250 метара. Извођач радова, као најповољнији понуђач, било је предузеће „Инграп омни“ из Ваљева

Увелико траје тендер за нови програм асфалтирања сеоских путева, чија је вредност такође 16 милиона динара и ускоро ће бити изабран извођач.

– За разлику од прве фазе, када је рађено само асфалтирање на већ припремљеним подлогама, у наредној фази урадиће се мање због припрема. У плану су деонице од Богдановића до Станишића кућа у Придворици, до Бркића у Ратковцу, пут за Протиће у Врачевићу и пут за Стошиће у Словцу – најављује в.д. директорка Дирекције Марина Петровић.

{gallery}2014_10_20{/gallery}