Спортски догађаји

„Железничар“ данас у Смедеревској Паланци, одбојкашице сутра у Суботици, а домаћин ће једино бити „Задругар“, који у недељу игра дерби са „Рађевцем“.

У 11. колу Српске лиге Запад данас од 13.30 „Жеља“ игра у Смедеревској Паланци против „ГФК Јасенице 11“. После две везане победе и поприличне разлике у форми и положају на табели два клуба, ова утакмица се дочекује са пуно оптимизма. Међутим, не треба сметнути са ума да да се пуно пута показало да у Српској лиги свако свакога може да добије. У овом мечу „плави“ играју без повређеног Небојше Симића и капитена Немање Марковића (два жута картона).

Сутра „Задругар“ пред великим изазовом, прави дерби, прилика да лајковачки зонаш докаже да није случајно на другом месту. Дерби са трећепласираним „Рађевцем“ из Крупња на стадиону зелено-белих почиње у 13.30, уз очекивано велику подршку навијача и љубитеља фудбала. Победом би „Задругар“ побегао Крупањцима пет бодова, могуће и „Осечини“ која гостује у Пријепољу и наставио „потеру“ за ФАП-ом.

Распоред Суперлиге није наклоњен одбојкашицама „Железничара“, у прва два кола сусрети са фаворитима за титулу. После премијере са „Визуром“ и пораза од 3:0, сутра увече тешко гостовање у Суботици против „НИС Спартака“.