Велико интересовање за представу „Нека му је лака црна земља“

Велико интересовање за представу „Нека му је лака црна земља“, по тексту и у режији Виде Црнчевић Басара, привукла је велику пажњу Лајковчана. Одиграна је у препуној великој сали општине Лајковац. Љиљана Благојевић, Соња Кнежевић и Данка Жугић играју комедију преко 100 пута, на задовољство публике која увек реагује позитивно на ову представу, кажу главне јунакиње комада.

Реч је о комедији која је инспирисана тезом да „свако има неког кога нема. Наиме, две жене нашле су се заједно после сахране човека којег су волеле, мада само једна то признаје. Шта их све у животу, осим покојника, спаја? У чему су сличне, а у чему сасвим различите? Шта то може бити смешно у једној тужној ситуацији? Да ли је и њихово прошло заједно са покојником и да ли ће наше јунакиње о покојнику говорити све најлепше? Како је једна шетња Калемегданом променила њихове животе?“

– Сећам се када смо гостовали у Зворнику, а један господин је рекао: „Бар 70 људи се препозна!“ Сећам се и гостовања у Цириху када ми је пришла једна госпођа и рекла:“Е, сад ми је јасно зашто сам сама“, хтела је рећи да јој је после нашег комада постало јасно зашто ју је човек оставио – каже дива српске глумачке сцене Љиљана Благојевић.

Данка Жугић игра овај комад од треће године студија и то јој је била прва улога у позоришту. Каже да је била сведок измена и самог процеса мењања комада. Представа мами на смех тиме да једна о покојнику говори све најлепше, друга обрнуто, а саме глумице кажу да где год да играју има људи који се препознају у причи. Представа жанровски припада црној комедији, која је и најближа народу па зато не чуди што је добро прихваћена.