У петак седница Општинског већа

У петак 1. августа с почетком у 10 часова биће одржана 66. седница Општинског већа. Чланови Већа размотриће допуњени табеларни приказ подносилаца захтева за исплату једнократне новчане помоћи услед оштећења стамбених објеката од мајске поплаве, као и допуњени списак лица која остварују право на

Прочитај

Волећемо Колубару као што смо је увек волели

Литургијом у Храму Светог Димитрија, резањем славског колача у великој сали Градске куће и пригодном свечаности на којој су додељене награде најбољим ученицима и студентима и захвалнице појединцима и фирмама за солидарност у мајским поплавама, Лајковац је обележио своју славу, Огњену Марију.

Прочитај

Слава општине Лајковац

Културно-туристичка и привредна манифестација „Дани Лајковца“ биће завршена обележавањем славе општине Лајковац, Огњене Марије.

Прочитај

„Чарапе краља Петра“ Милована Витезовића

У уторак 29. јула од 19 часова, у великој сали Градске куће, биће представљена књига Милована Витезовића „Чарапе краља Петра“, заснована на потресној истинитој причи о Макрени Спасојевић из села Словац код Лајковца. Ово књижевно вече Градска библиотека Лајковац организује поводом стогодишњице

Прочитај

Веће проширило списак домаћинстава за помоћ

Чланови Општинског већа су на седници одржаној у петак разматрали приказе са списковима оштећених у мајским поплавама, припремајући се за коначни извештај који ће бити достављен Влади Србије, на основу критеријума које је Република доставила.

Прочитај

Данас хуманитарна утакмица „Железничара“ и „Рађевца“

ФК „Железничар“ и ФК „Рађевац“ из Крупња одиграће у суботу 26. јула, с почетком у 18 часова, хуманитарну утакмицу на градском стадиону у Лајковцу. Приход са утакмице старих спортских пријатеља намењен је помоћи становништву Крупња оштећеном у поплавама.

Прочитај

„Дани Лајковца“ за викенд

У оквиру манифестације „Дани Лајковца“ вечерас. у 19 часова у галерији КЦ “Хаџи Рувим” биће отворена изложба слика Драгана Јеротијевића Јеротија “Светлост кућног прага”.

Прочитај

Колубарски котлић

Туристичка организација општине Лајковац и Ловачко друштво „Драган Радовић“ из Лајковца организују традиционални „Колубарски котлић“ у недељу 27. јула, код Ловачке брвнаре крај обале реке Колубаре. Проглашење победника је између 14 и 14.30 часова.

Прочитај