„Звезди“ три бода против борбеног „Железничара“

Црвена звезда је освојила сва три бода против Железничара, али после доста мука. Биле су црвено-беле велики фаворит на овом мечу, али су за ривала имале веома мотивисани тим из Лајковца, који је имао снаге за два одлична сета.

У првом, гошће су дуго водиле, али је Звезда преокренула у завршници, која јој је припала после велике борбе – 29:27. У другом је ипак Железничар „наплатио” добру игру, оставио је Звезду на само десет освојених поена – 25:10.

Испоставило се да је то био крајњи домет гошћи. Црвено-беле су у наставку меча играле знатно боље, и у трећем и у четвртом периоду су повеле са 16:11, а до краја сетова су само одржавале предност за коначни тријумф.

Црвена звезда – Железничар 3:1 (29:27, 10:25, 25:19, 25:18)

Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 150. Судије: Јован Јовановић и Ивана Марковић. Трајање меча: 99 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 12, Чанак, Секулић, Поповић 6, Брђовић 1, Хелић 18, Росић (либеро), Миленковић 15, Кецман 6, Ашоња, Лукић, Миловић 5. Тренер: Бранко Ковачевић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 14, Вељковић, Лазаревић 3, Симоновић, Аћимовић, Раковић, Тешановић 9, Кнежевић (либеро), Војиновић 10, Исаиловић 8, Ракић 16, Златић (либеро). Тренер: Никола Јерковић.

Извор: http://www.wienerliga.org/

После овог кола, „Жеља“ је пао са шестог на седмо место јер је панчевачки „Динамо“ у гостима убедљиво савладао лазаревачку „Колубару“ са 3:0.