Максимална победа против Лазаревчанки

Железничар је остварио очекивану, максималну победу против комшија из Лазаревца. Лајковчанке су сада осигурале седму позицију, а уједно су остале у трци за шестим местом, на којем је тренутно Динамо. Разлика јесте четири бода, али Панчевке имају тежег противиника у наредном колу, док у последњем долазе у госте девојкама „Жеље“.

Све време Железничар је контролисао игру и резултат, а чињеница да су гошће допутовале са само седам играчица, те велика разлика у квалитету, дозволиле су тренеру домаћих Николи Јерковићу да пружи шансу свим играчицама. Подсећамо да „Колубара“ у овом првенству не само да није освојила бод, него ниједан сет, што довољно говори о великој кризи у овом клубу.

Највише поена „Жељи“ донеле су Војиновић (17) и Исаиловић (10).

Железничар – Колубара 3:0 (25:8, 25:13, 25:14)

Хала спортова „Лајковац”. Гледалаца: 500. Судије: Александра Баланџић и Дејан Рогић. Трајањемеча: 52 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 3, Вељковић 7, Лазаревић 4, Аћимовић 2, Раковић 1, Тешановић, Кнежевић (либеро), Компировић 5, Војиновић 17, Исаиловић 10, Ракић 4, Златић (либеро). Тренер:Никола Јерковић. КОЛУБАРА: Степановић, Сретковић 5, Петронијевић 3, Пауновић (либеро), Љубојевић 5, Марковић 4, Вићентијевић 2. Тренер: Зоран Миливојевић.