Стендап комедија први пут пред Лајковчанима

Глумац Владимир Цвејић извео је у великој сали Општине Лајковац ауторски пројекат „Бревровизија“, који спада у све популарнији жанр и код нас – стендап комедију. По наслову је јасно да је у питању сатирични приступ такмичењу „Песма Евровизије“, утолико актуелнији што је баш ових дана био избор за нашег представника на овој познатој музичкој смотри.

Поред историје „Песме Евровизије“ и учешћа Србије, Цвејић се поиграо са будућношћу овог европског музичког такмичења, па и са актуелним стањем у Европској унији и нашем друштву. Својеврсни кабаре Владимира Цвејића тражи одговор на питање: „Каква ће бити Песма Евровизије када Србија уђе у ЕУ, а она се распадне?“.

– Публика одлично осећа „шта је шта“. Пре свега ту је да се забави: у првом делу имамо историју „Песме Евровизије“, па онда имамо „Бре кабаре“ који говори о овом трусном времену, и на крају замишљамо како ће ово такмичење изгледати у будућности, односно када Србија уђе у Европску унију – какве ће се песме певати, какав ће бити систем такмичења и селекција и слично – каже Владимир Цвејић.

Осим глумца и редитеља Владимира Цвејића, у припреми „Бревровизијe“ учествовали су кореограф Тамара Антонијевић Спасић и композитор Милош Марковић. Цвејић није први пут у Лајковцу – пре неколико месеци са Радом Ђуричин и Владом Рацковићем играо је у кабреу „Хало, Београд“.