Качерски мед представљен на Сајму пчеларства у Београду

У недељу је у Београду завршен Међународни сајам пчеларства на којем је представљен пројекат „Качерски мед“, који окупља пчеларе из Лазаревца, Лајковца и Љига. Тим поводом Милован Јовановић, председник Удружења пчелара Лајковац каже:
– Колубарски регион је био представљен на свим нивоима: и произвођачи меда, продавци препарата на бази пчелињих производа, од ракија до козметичких производа, имали смо и произвођаче пчеларске опреме, као и штанд за „Качерски мед“. Тако да смо имали одличан приступ и сјајан наступ на овом Међународном сајму пчеларства, колубарски крај је адекватно представљен. Присутни су били произвођачи из Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине. Штанд „Качерског меда“ био је у делу где је изложена пчеларска опрема, с тим што га нисмо продавали јер није још завршена сертификација просторије за паковање меда. Имали смо интересовање пчелара који су учесници других пројеката са ограниченим географским пореклом. Велико задовољство је било наших пчелара када су видели како изгледа паковање меда и како смо добро организовани.
Земљорадничка задруга „Качерски мед“ основана је у оквиру пројекта „Exchange 4“ Европске уније, са циљем унапређења производње и сертификације меда заштићеног географског порекла са подручја Лазаревца, Лајковца и Љига.