Нема писца који не жели да дође у Лајковац

Лајковчанима се у четвртак увече представила књижевница Весна Капор. На књижевној вечери говорило се новом делу ове ауторке, збирки прича „По сећању се хода као по месечини“. Весна Капор је била срећна због боравка у Лајковцу:
– Лајковац је незаобилазно место на нашим књижевним путовањима, нема писца који не жели да дође у Лајковац. Наш сјајни књижевник Бели Марковић је једна сјајна звезда око које се то све врти тако да ми је било заиста задовољство да будем овде.

О књизи је говорила Весна Тријић, књижевни критичар:
– Збирка прича Весне Капор занимљива је и вредна јер одудара од књижевног „мејнстрима“. Весна је успела да пронађе перспективу из које може говорити о рату тако да то превазилази политичка надгорњавања, да се рат прикаже као неизмерно страдање, као трагедија.
Весна Капор је рођена у Невесињу. Уредник је књижевних програма у Студентском културном центру у Београду. Аутор је романа „Три самоће или мјесто недовршених ствари“
У кратком приказу издавач „Агора“ о књизи каже: „Тврдњу да „онај ко осећа, бар понекад, зна да је постојао“ подиже као заставу једна од јунакиња прича Весне Капор. Посебност прича из књиге По сећању се хода као по месечини, дубоко одређена стварносним могућностима и немогућностима из наслова, суштински одређује и њихове читаоце – када кренемо да ходамо, и по сећању, и по месечини, крећемо се по правом свету, оном у коме се може постојати. „
Организатор промоције била је Градска библиотека Лајковац.