Најлепша промоција одбојке и спорта

Као што смо и најавили, манифестација „Наша страна мреже“ у организацији Општине Лајковац, ЖОК „Железничар“ и Одбојкашког савеза Србије“ била је најлепша могућа промоција одбојке и спорта у Лајковцу. Неколико стотина малишана из две централне школе и свих издвојених одељења у лајковачким селима имало је јединствен догађај: да преузме одбојкашке лопте за своју школу, посматра кратак ревијални меч младих Лајковчанки које тренирају одбојку, а затим и прави првенствени сусрет између „Железничара“ и београдске „Црвене звезде“. Многима од њих био је то први улазак у Халу спортова. Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић, председник Општине Лајковац Живорад Бојичић и заменик председника Горан Миловановић уручили су 150 лопти основцима 13 школа из Лајковца, Боговађе, Бајевца, Врачевића, Јабучја, Непричаве, Доњег Лајковца, Пепељевца, Ратковца, Маркове цркве, Села Лајковца, Скобаља и Доњег Јабучја. У питању је пројекат „Лопте за победе – одбојка сутра“ Одбојкашког савеза и генералног спонзора Компаније „Вип мобиле“, уз подршку Министарства омладине и спорта.

Председник Одбојкашког савеза Србије Александар Боричић није крио задовољство због присуства пуно деце у лајковачкој дворани:

– Пре свега, имамо заједнички циљ. Захваљујем се Општини Лајковац, Одбојкашком клубу „Железничар“ и свим људима добре воље који помажу здравој деци Србије. Одбојкашки савез се труди да дође у свако место у Србији које помаже и подржава развој здравља деце јер они су будућност Србије. Данас смо ту да им поделимо лопте, али није то најважније – ствар је у томе да смо апсолутно заједно у овом пројекту јер је ово можда почетак акција којима ћемо донети радост деци Србије. Мислим да је у овом тренутку најважније да донесемо осмех деци, да буду здрава, да добро уче и да се њима поносимо у неким будућим временима. неки од њих ће можда бити и одбојкашки репрезентативци, донети медаље, али је много важније да буду добри људи и помогну другима у будућим временима – рекао је Боричић.

Председник Општине Лајковац Живорад Бојичић указао је на значај развоја школског и масовног спорта, као и  дворанских спортова у Лајковцу, за шта су створени услови завршетком Хале спортова:

– За ово се ми боримо. То је циљ нашег бављења спортом – пре свега школски спорт и стварање будућих активних спортиста из тог великог избора младих. Изградња Хале спортова у том смислу много значи и ми смо се стварно борили да је завршимо да би се развијали сви дворански спортови, пре свега одбојка која је код нас најпопуларнија, не само у вароши Лајковац него и у сеоским школама. Управо зато смо желели да деца са села дођу овде. неки од њих су први пут у овој хали, желели смо да се друже са децом из других школа, да виде велике одбојкашице из сениорских тимова „Црвене звезде“ и „Железничара“ и да заволе спорт – надахнуто је образложио Живорад Бојичић циљеве општине Лајковац.

Лајковачким малишанима као успомена на прелепи догађај остаће и заједничка фотографија, као и друге фотографије које можете видети у нашој галерији.

 

{gallery}lopte{/gallery}