Општинско веће усвојило препоруке државног ревизора

Општинско веће је на 94. седници донело одлуке којима је спровело препоруке ревизора. Председник Живорад Бојичић истиче да у случају непоштовања препорука следе санкције најодговорнијим људима локалне самоуправе.

– Има ту више тачака, ми смо по завршетку контроле ревизора предузели низ мера, а преостале су усвојене данас. То су: Решење о именовању Комисије за повраћај земљишта, Одлука о лимитима потрошње горива за возила Општинске управе, Правилник о начину, мерилима и критеријумима за избор пројеката животне средине који се суфинансирају из буџета Фонда за заштиту животне средине општине Лајковац и Закључак о исељењу политичких странака из локала у својини општине Лајковац. Звучи тако, али није намера да се те организације избаце из простора у којима се годинама налазе. Државна ревизија је сматрала да се они ту незаконито налазе и да треба спровести поступак јавне набавке, односно издавања у закуп, не може се без накнаде давати простор на коришћење у државној својини. Решење за збрињавање политичких странака имамо, решење је у простору који користи Социјалистичка партија Србије у згради у којој је тренутно „Градска чистоћа“. Имајући у виду да смо обезбедили нови простор за комунално предузеће, СПС ће Општини Лајковац без накнаде уступити тај простор за решавање проблема странака које се сада налазе у елитним просторима – објаснио је Бојичић.

На седници су усвојени критеријуми за поделу семенског материјала и ђубрива за пролећну сетву поплављеним домаћинствима, прве измене и допуне Програма рада за 2015. годину „Установе за спорт и омладину Лајковац“ и Закључак по Статуту ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“.