Железничар и Задругар стартују овог викенда

Овога викенда наставља се фудбалско првенство у Српској лиги Запад и Зонској лиги Дрина. Железничар гостује Победи у Белошевцу, код Крагујевца, у недељу од 14.30. Задругар ће дочекати Јединство из Владимираца, такође у недељу од 14.30. Оба тима адекватно су се појачала, поготово Жеља, и добро припремили за пролећна надметања у која улазе са великим амбицијама.

Лајковачки српсколигаш је јесењи део, после слабијег старта, завршио на другом месту. Једина је екипа која је победила Лозничане, за којима заостаје девет бодова. Иако је трка за прво место практично окончана, Железничар се нада да би се због финансијских проблема ужички клубови Слобода и Јединство могли фузионисати, па би као другопласирани тим на крају првенства могли ускочити међу прволигаше. На тај начин би Задругару отворили место у Српској лиги („зелено-бели“ су други иза ФАП-а).

Али, пре тога треба одиграти 15 утакмица и оправдати епитет најозбиљнијег кандидата за друго место, којем се нада још неколико клубова. Победа из Белошевца је у доњем делу табеле, али позната је чињеница да се у Српској лиги свакој утакмици мора озбиљно приступити. Од тимова из нашег краја Будућност-Крушик дочекује „фењераша“ Јошаницу из Новог Пазара, а убско Јединство Шумадију из Аранђеловца. Јесењи првак Лозница игра са Семендријом из Смедерева, што би се могло назвати дербијем кола.

У Зони Дрина Задругар је други, са два бода мање од ФАП-а и пет више од Јединства. Прилика је да у недељу, после директног дуела, та разлика буде још већа. Тим одлично води тренер Александар Пакић. У прелазном року из клуба су отишли Ђенисић (Јабучје), Гаврић (Раднички, Ваљево), а дошли Милић, Вићентијевић и Јовановић из Железничара, Несторовић из Јабучја и Марковић из ваљевског Тешњара. У првом колу наставка Рибница дочекује Слогу из Сјенице, Брезовица игра са Слогом из Бајине Баште, а Раднички са Петог пука са имењаком у Клупцима, код Лознице. ОФК Осечина је слободна пошто је шабачки Борац напустио такмичење