Нема озбиљнијег изливања водотокова

Према речима Горана Миловановића, заменика председника Општине Лајковац, након обиласка терена и састанка Штаба за ванредне ситуације, закључено је да је ситуација под контролом и да значајније опасности од поплава нема. У недавном контакту са Сектором за ванредне ситуације Полицијске управе Ваљево, добијена је информација да је Колубара у овом граду у опадању пет центиметара ( у 9 сати износио је 184 центиметра), што је добар знак и за Лајковац.

Водостај се прати и све службе су у приправности Уобичајено је у порасту река Љиг код Боговађе, излила се Колубара у Словцу али не угрожава саобраћај, има појединачних изливања. Превентивне мере спроведене у претходном периоду дале су резултате – чишћење канала другог и трећег реда, а прокопани канали помогли су и да не буду поплављене парцеле око дела аутопута у Непричави, као што се десило код недавних обилних падавина.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је да ће се на горњем току Колубаре водостаји током 29. и 30. марта кретати између граница редовне и ванредне одбране од поплава, а на доњем току Колубаре и притокама око граница редовне одбране од поплава.