Победа Железничара у комшијском дербију

У комшијском дербију, али и дербију кола Српске лиге Запад, Железничар је у Лајковцу пред око 1000 гледалаца победио Јединство са 3:1 (0:0). Стрелци су били Матић, Марковић и Софронић за Жељу, а Петрашевић за Убљане.
Прво полувреме било је изједначено, с тим што је домаћи тим пропустио велику прилику за вођство. Искусни Пауновић је из пенала погодио пречку. Што није искористио Пауновић, успео је Матић који је у 57. минуту оштрим ударцем са ивице шеснаестерца послао лопту у супротни угао голмана Драгићевића. међутим, радост домаћих играча и навијача трајала је само два минута јер је у 59. минуту левокрилни нападач Убљана Петрашевић искористио грешку Ћесаревића и изједначио резултат.
На 2:1 повисио је Марковић у 70. минуту, уз доста среће. Шутирао је чак са 30 метара, неспретно је реаговала одбрана Убљана, укључујући и голмана, и лопта се ушетала у празан гол. Победу је запечатио Софронић у надокнади времена, у 93. минуту, после соло продора скоро са центра терена.
Врло значајна три бода у борби за друго место које потенцијално води у Прву лигу. Предност над трећепласираним Јединством повећана је на четири бода, док је разлика у односу на Будућност, пожешку Слогу и Рудар шест бодова. Ваљевци и Смедеревци су ремизирали, Рудар поражен, тако да су и њихови резултати ишли на руку Лајковчанима.