„Лептирићи“ на Раковичком-међународном-карневалу

Предшколска установа је и ове године, као и претходних, наступила на Раковичком карневалу у Београду. Трећи Међународни раковички карневал окупио је преко 2.000 учесника из земље и света. Боје Лајковца и свог вртића „бранила“ је група деце припремне предшколске групе и старије групе, са васпитачима Миром Јовић, Миром Тодоровић, Дајаном Танић и Биљаном Савковић. Извели су живописну тачку „Четири годишња доба“. Раковички карневал стиће све већу популарност, а велики број Београђана окупио се да посматра шаролику и веселу манифестацију. Карневалска улица окићена је шареним балонима, постављене су бројне тезге, а ту су и маскоте обучене у костиме Бетмена, нинџа корњача, индијанаца и штрумфова и они су забављали најмлађе посетиоце карневала. Групе у шареним коститима уз кореографију и музику дефилују кроз улицу, а онда се на главној бини представе једном нумером или плесном тачком.
Осим домаћина и гостију из различитих делова Србије, учествовале су групе из “карневалских градова” попут Венеције и Ријеке. На карневалу су учествовали и гости из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније, први пут и карневалска трупа из Турске. Манифестацију је пропратио и председник Федерације европских карневалских градова Хенри Ван Дер Крон, што довољно сведочи о све већем значају Раковичког карневала.
Химну карневала компоновао је музичар Прљави инспектор Блажа, а трасом су продефиловале и мажореткиње из Беле Цркве у пратњи бубњарско-ударачког оркестра Музичке школе “Даворин Јенко”.
 

{gallery}rakovicakarneval{/gallery}