Отворен СПРЕГ – Сајам привреде западне Србије

Данас је у „Омни центру“ у Ваљеву отворен 12. СПРЕГ – највећи сајам привреде у западној Србији, на коме се представља 215 излагача из 40 градова Србије и Републике Српске. Из Колубарског округа, поред Ваљева, представљају се предузећа из Мионице, Лајковца и Осечине. Посебан значај дат је Општини Лајковац, која се први пут обједињено представља, тако да је на отварању говорио и Живорад Бојичић, председник наше општине. На штанду од 20 квадрата Агенције за регионални развој Колубарског округа и општине Лајковац своје производе и промотивне материјале изложили су: Борверк, Саникомерц, МД Велес, М&O млекара, Виндија, Фрувела, Удружење пчелара Лајковац, Центар за пољопривреду Лајковац и Расадник цвећа Петровић. Засебан штанд има предузеће „Ива-аграр“, које се годинама представља на овом сајму. Овом приликом Општина Лајковац ће представити и своје инфраструктурне потенцијале, првенствено будући Спортско-туристички центар.
СПРЕГ ће трајати до петка 3. априла, а званично га је отворио заменик градоначелника Ваљева Жарко Ковач. На свечаном отварању, у присуству бројних званица, говорили су и директор Домаћег трговинског ланца Обрад Поповић и председник општине Лајковац Живорад Бојичић, који је рекао:
– Част ми је да Вас поздравим у име општине Лајковац, пожелим свим излагачима запажен наступ на овогодишњем СПРЕГУ, као и нове пословне контакте и аранжмане.Производња је кључ развоја и као таква се мора неговати, а посебну пажњу на то морају обратити локалне самоуправе стварањем позитивног амбијента за пословање. Општине треба да створе услове за повољну пословну и инвестициону климу, обезбеде неопходну инфраструктуру, уклоне чиновничке баријере и да подстакну предузетничку иницијативу и здраву конкуренцију. На привредним субјектима је да се у фер конкуренцији изборе за своје место на тржишту. Очекујем да ћемо се и следеће године наћи на овом месту и да ћемо, упркос свим проблемима које носи процес транзиције, створити још бољи привредни амбијент у Колубарском округу.
Посета првог дана сајма била је одлична, присутни су излагачи разноврсних делатности из многих градова Србије и Републике Српске. И ове године на СПРЕГ-у ће за посетиоце бити организоване бесплатне дегустације, демонстрације, пропратни догађаји и бројни сајамски попусти. Сајам се одржава од 1. до 3. априла, а радно време за посетиоце је у среду и четвртак од 10 до 19 часова и у петак од 10 до 16 часова. Улаз на 12. Спрег у Омни центру (на простору некадашње Кожаре) је слободан.

 {gallery}spreg{/gallery}