Финале Купа са хуманитарном мисијом

На Градском стадиону у Лајковцу одиграна је финална утакмица Општинског купа у фудбалу између „Железничара“ и „Јабучја“, који је српсколигаш добио са 8:1. Утакмица је имала и хуманитарни карактер јер је сав приход од улазница намењен за наставак лечења Петра Батрићевића. Овог пута прикупљено је 21.100 динара. Ово је само једна у низу фудбалских утакмица на којима је прикупљан новац намењен лечењу Петра Батрићевића, младића из Ћелија, који је пре три године у саобраћајном удесу задобио тешку повреду главе. Овом двадесетпетогодишњаку новац је неопходан за даље лечење и опоравак.

 – Настављамо низ акција у којима учествују Општина Лајковац и фудбалски клуб „Железничар“. У протекле две године „Жеља“ је одиграо више утакмица на којима је прикупљана помоћ за нашег суграђанина и фудбалера Перу Батрићевића, за његов даљи опоравак и рехабилитацију. Те идеје су потекле од првог човека општине Живорада Бојичића, управе „Железничара“ и Еколошког покрета „Каструм бродаре“. трудићемо се и убудуће, не само преко фудбалских утакмица него и другим манифестацијама, да помогнемо младом човеку чија је спортска каријера прекинута низом несрећних околности, да се што боље опорави и свој живот води на квалитетан начин – рекао је Душан Жујовић, члан Општинског већа задужен за спорт.

У хуманитарну акцију, као и више пута до сада, укључио се Еколошки покрет „Castrum Brodare“ из Ћелија, који је на Туцијади такође прикупљао новчане прилоге за Перу Батрићевића.