Велики успех рецитатора на Окружном такмичењу

Ученици лајковачких школа постигли су изванредан успех на 47. Окружном такмичењу рецитатора одржаном у петак у Ваљеву. У млађем узрасту Маша Лончар из ОШ „Миле Дубљевић“ освојила је прво место и пласирала се на републичко такмичење. У средњем узрасту Алекса Пејикић освојио је трећу награду, као и Милка Станковић из Средње школе „17. септембар“ у конкуренцији средњошколаца.


Изузетан успех пласманом на републичку смотру рецитатора „Песниче народа мог“ у категорији од 1-4. разреда остварила је Маша Лончар. Еминентни жири оценио је најбољом њену интерпретацију песме Милована Данојлића „Где је Цица“. Машу је припремала учитељица Душица Милинчић. Друго и треће место заузеле су ученице ОШ „Андра Савчић“ из Ваљева.

У узрасту од 5-8. разреда Алекса Пејикић из ОШ „Миле Дубљевић“ освојио је треће место рецитовањем „Досадне песме“ Мирослава Мике Антића. Његов ментор је Душица Милосављевић, наставник српског језика и књижевности. Прво место и пласман на републичку смотру освојила је Нина Васић из ОШ „Андра Савчић“. Друго место припало је Мини Вуковић из ОШ „Милан Ракић“ из Мионице.

У категорији старији узраст (средња школа) једина која је успела да се „умеша“ међу ваљевске гимназијалце, и утолико је њен успех већи, била је Милка Станковић, ученица Средње школе ”17. септембар”. Милку је спремала професорка Весна Мићић, а говорила је песму Драгане Константиновић „Теби љубави“. Она је поделила треће место са Ирином Марјановић из Ваљевске гимназије.

Прво место и пласман на Републичку смотру освојила је Милица Ђурић, ученица Ваљевске гимназије код професорке Вере Ваш, песмом Ане Атанасковић ”Јелена Анжујска”. Друго место заузела је Надица Мандић из Ваљевске гимназије рецитујући песму Теодоре Будимир ”Да је Фрида имала Далијеве бркове”. У овој конкуренцији проглашено је и четврто и пето место, која су такође заузели ваљевски гимназијалци.

Председник жирија била је глумица и професор дикције Андријана Виденовић, а  чланови глумица Соња Милојевић, драматург Бранко Лукић и продуцент Сандра Пујић.