Општина наградила књигама најуспешније ученике

Поводом завршетка школске године Општина Лајковац је и ове године организовала пријем за најуспешније ученике и наградила их књигама. Ђацима генерације, носиоцима ”Вукове дипломе” и одличним ученицима књиге су уручили председник општине Живорад Бојичић и заменик председника Андрија Живковић.

Овом приликом заменик председника Андрија Живковић је изјавио:

– Нас ово радује јер је то показатељ да се у школама успешно ради чим имамо толико одличних ђака. Сви знамо да су ђаци и омладина основ развоја сваке општине, на њима свакако остаје будућност Лајковца. За крај бих поручио свим ученицима да и убудуће упијају нова знања, да стреме новим висинама јер само тако ће своје снове претворити у стварност. Њихови родитељи и професори биће поносни на њих ка и локална самоуправа јер ћемо им увек давати подршку у стицању нових знања. И још један доказ колико улажемо у школску инфаструктуру јесте да ћемо до почетка школске године заменити комплетну столарију у неким школама на сеоском подручју, као што су Село Лајковац, Бајевац, Пепељевац, радиће се школа у Ратковцу, „Димитрија Туцовића“ у Јабучју. То су показатељи да Општина Лајковац поклања пажњу свим сферама живота, а поготово најмлађим суграђанима и њиховом образовању.

Награђено је укупно 484 најбољих ученика из ОШ „Миле Дубљевић“ са подручним одељењима, ОШ „Димитрије Туцовић“ из Јабучја и Средње школе „17. септембар“. У основној школи ”Миле Дубљевић” за ђака генерације проглашена је Невена Жујовић, која је и носилац „Вукове дипломе“, коју су завредели и Теодора Митровић, Дејан Бркић, Стеван Миливојевић, Марко Павловић и Тамара Вујичић. У школи „Димитрије Туцовић“ ђак генерације и носилац „Вукове дипломе“ је Даница Ракић, док је „вуковац“ и Ања Видић. За ђака генерације у Средњој школи “17. септембар”  изабран је електротехничар рачунара Јован Јокић.

{gallery}dodelaknjiga2015{/gallery}