Актуелни пројекти и радови Дирекције

У оквиру Плана и Програма рада ЈП „Дирекција за уређење и изградњу општине Лајковац“ почели су радови на пројектима партерног уређења центра насељеног места Боговађа и основној школи у Јабучју, као и на изградњи канализационе мреже у Селу Лајковац. Повољне временске прилике омогућиле су извођачима радова да започну реализацију уговорених послова. По речима директорке Дирекције Марине Петровић, радови се одвијају у складу са планираном динамиком. 
Радове на партерном уређењу центра месне заједнице Боговађа у вредности од 4 милиона динара изводи ”Колубара Грађевинар”. Планирана је изградња саобраћајнице у дужини од 220 метара са 20 паркинг места, као и фудбалског, одбојкашког и кошаркашког терена. Такође ради се и партерно уређење око основне школе у Јабучју, а извођач радова је ”Леон” са Уба. Вредност радова је око 5 милиона динара, а ту се ради кишна и фекална канализација и асфалтирање улаза. 
– У току је и реализација пројекта реконструкције кишне и фекалне канализације на територији општине Лајковац вредности 11 милиона динара, чији је извођач „Инграп-омни“. У току је изградња кишне канализације у улици Војислава Илића дужине 800 метара, Војводе Миленка у дужини од 600 метара и 170 метара у улици Надежде Петровић. Истим пројектом обухваћена је израда фекалне канализације у улици Мише Миловановића од 400 метара и Војводе Путника 100 метара – рекла је у изјави за ТВ Гем Марина Петровић.

Планирано је да се до краја месеца у складу са приоритетима распише још неколико тендера, о чему је говорио Андрија Живковић, заменик председника Општине Лајковац:
– У јулу ће бити расписан тендер за партерно уређење основне школе „Димитрије Туцовић“ у Јабучју, за изградњу вртића у Лајковцу на који се дуго чекало, чиме ћемо обезбедити довољан капацитет у овој установи, а планирани су и неки завршни радови у Хали спортова. Дакле, у јулу ћемо се базирати на та три пројекта. У плану је и замена столарије су сеоским школама: у Селу Лајковцу, Бајевцу и Пепељевцу. Такође је јако битно решавање проблема „Триангле“, који се дуго већ повлачи, односно асфалтирање улице Димитрија Туцовића.
У складу са споразумом са РБ ”Колубара” спроводе се радови на модернизацији и пресипању локалних и некатегорисаних путева у месним заједницама на територији општине Лајковац. Насути су путеви у пет месних заједница Врачевић, Ратковац, Придворица, Стрмово и Доњи Лајковац.