Радови на ОШ „Миле Дубљевић“

У току су радови на замени кровног покривача и изради нове фасаде на основној школи ”Миле Дубљевић” у Лајковцу. Вредност инвестиције је 5,1 милион динара, средства су обезбеђена из општинског буџета, а рок за завршетак је 1. септембар. 

Реконструкција крова и фасаде ради се први пут након изградње школе, односно од 1961. године. Објекат од виталног значај за образовање на градском подручју дочекаће у новом руху 900 ученика у предстојећој школској години. Радове је, заједно са директорком Дирекције Марином Петровић, обишао заменик председника Општине Лајковац Андрија Живковић:
– Завршетком ових радова знатно ћемо побољшати услове боравка и рада ученика и наставника у школи. Биће радова и у сеоским школама општине Лајковац, што се пре свега односи на замену столарије на објектима у Селу Лајковцу, Бајевцу и Пепељевцу. План је руководства Општине и Дирекције за уређење и изградњу општине Лајковац да следеће године уђемо у процес замене крова и на средњој школи, као и замену столарије на појединим деловима школе, тамо где је најнеопходније.

 

Очекује се расписивање тендера за радове у основној школи ”Димитрије Туцовић” који би обухватили партерно уређење и завршетак унутрашњих радова. Заменик председника општине изразио је очекивање да ће деца из Јабучја од 1. септембра наставу похађати у новом школском објекту.