Жеља поражен у Михајловцу, Задругару прва три бода

Михајловац је показао да није случајно у првом колу ремизирао у Ваљеву и да је амбициозно ушао поново у републички ранг. У другом колу Српске лиге Запад савладао је Железничар са 2:1, утешни гол за „плаве“ постигао је Владимир Симић у 89. минуту. У Зони Дрина Задругар сутра је са 2:1 победио Раднички Стобекс, головима Јеринића и Небојше Марковића. Тако су два најбоља лајковачка фудбалска клуба на старту првенства забележили по победу и пораз.
Чврста екипа Михајловчана била је агресивнија током већег дела сусрета. Домаћи су повели у 40. минуту преизним ударцем Шиљића са 18 метара, лопта је завршила у доњем десном углу Јовановића. Михајловац је на 2:0 повећао у 75. минуту поготком Милосављевића са пет метара. Минут пре краја Симић је добро извео слободњак и преварио лоше постављеног голмана домаћих, али није било времена за потпуни преокрет.
Железничар: Јовановић, Радивојевић (Софронић), Кувељић (Рокса), В. Симић, Дринић Младеновић, Радојевић (Ристић), Цветковић, Н. Симић, Спасојевић, Матић. Тренер: Александар Лазаревић.
Будућност-Крушик је победила Шумадију у Крагујевцу са 3:2, док је Јединство изборило бод у Љубићу, резултат је био 2:2.