Репрезентација Северне Кореје на припремама у Лајковцу

Председник општине Лајковац Живорад Бојичић са сарадницима организовао је данас пријем за женску одбојкашку репрезентацију Северне Кореје, која се налази на шестодневним припремама у Лајковцу. Одбојкашице са Далеког Истока предводи познати српски стручњак Бранислав Моро, некадашњи тренер Црвене звезде и Визуре. Репрезентација Северне Кореје у Лајковцу ће бити до понедељка и одиграће три припремне утакмице са „Железничаром“, чланом Суперлиге Србије: у четвртак, петак и недељу. Субота је предвиђена за излет у Београд.

 

Пожелевши добродошлицу стручном штабу и одбојкашицама Северне Кореје, председник Бојичић се захвалио Живораду Лазаревићу, председнику ЖОК „Железничар“ и Златку Петровићу, председнику Спортског савеза општине Лајковац, који су омогућили да дође до овог сусрета и изразио жељу да то прерасте у будуће пријатељство. Стручни штаб репрезентације Северне Кореје позвао је „Железничар“ у узвратну посету Пјонгјангу, где постоје максимални услови за квалитетан рад. У Лајковац су стигли са турнеје која је обухватила Кину, Вијетнам, Тајланд и Словенију, а по повратку из Србије почиње клупско првенство Азије.

– Лајковац је добар домаћин, задовољни смо гостпримством и девојке се пријатно осећају. Имате леп спортски центар који је још у доградњи, видимо да се граде тениски терени, чули смо да планирате базен, а надамо се да ће следећи пут постојати и хотел у том комплексу. То већ јесте добар спортски центар, али са додатним садржајима може да прерасте у спортску понуду која уопште није занемарљива. Овде имамо свакодневне тренинге и одиграћемо три утакмице са „Железничаром“, што ће користити и нама и њима – изјавио је селектор Бранислав Моро.

Пријему су присуствовали заменик председника Андрија Живковић и члан Општинског већа задужен за спорт Душан Жујовић.

{gallery}koreja{/gallery}