Општинско веће допунило Програм обнове објеката јавне намене

На 111. седници Општинског већа коригован је локални Програм обнове објеката јавне намене оштећених прошлогодишњим мајским поплавама. За седницу Скупштине општине биће додат још један инфраструктурни објекат, улица Нова 3 која директно са пута М-4 поред„Елмонта“ улази у „Индустријску зону 1“ и то ће бити трећи некатегорисани пут који ће бити у програму обнове. 

Још једном је дата пуна подршка изградњи коридора Београд-јужни Јадран. Општина Лајковац се труди да фирме несметано изводе радове на деоници која припада нашој општини, а да то мештанима не онемогућава нормално кретање и обављање пољопривредних радова. Прихваћена су оба захтева извођача радова на Коридору 11, на деоници пута Лајковац-Љиг: „China Shandong International“ – огранак Београд и „Нуклеус“ Лазаревац.

Већ је постала пракса подношење извештаја јавних предузећа: после петнаестодневних прешло се на једномесечне као рационалнији начин. На овој седници усвојен је извештај ЈП „Градска чистоћа“ за јул. Усвојени су извештаји о раду више спортских организација, одобрен нови програм за ФК Рубрибреза за такмичење у Међуопштинској лиги Исток, као и захтеви за социјалну помоћ.

Прихваћен су захтеви за стари грађевински материјал преостао од рушења старе Железничке колоније, чиме је Општинска управа изашла у сусрет месним заједницама, Железници Србије и грађанима. Очекује се да до понедељка сав материјал буде извучен, након чега ће простор бити припремљен за паркинг. Споразум о уређењу односа између Општине Лајковац и Железница Србије о изградњи Трга железничара од Поште до Железничке станице председник Живорад Бојичић очекује до 15. септембра, Дана железничара Србије.