Одржана „Отворена забавна школа фудбала“

У Лајковцу је реализована још једна „Отворена забавна школа фудбала“ за стотинак дечака и девојчица из Лајковца, с обзиром да су Убљани ове године одустали.  Како је организован овај занимљиви програм говори Јован Савичић, наставник историје ОШ „Миле Дубљевић“ и тренер млађих категорија ФК „Железничар“, који, као и учитељица Љиљана Лучић, годинама спроводи програм са децом:

– Деца су три дана имали активности на теренима ФК Железничар, док смо их у четвртак почастили боравком на базенима у Врујцима. Јер, циљ манифестације је популаризација спорта, а пливање је свакако базична дисциплина, притом је у базену и веома забавно. Били смо гости хотела „Врујци“, од стотинак деце колико учествује у школици забавног фудбала, могло је да иде тог дана око 70. Управа хотела нас је фантастично дочекала – осим бесплатног коришћења базена, поставили су деци „шведски сто“ и обезбедили им сокове. Мислим да је ова акција учинила овогодишњи програм још атрактивнијим.

„Отворена забавна школа фудбала“ настала је на иницијативу Данске и Норвешке у циљу промоције мира, демократије и толеранције међу земљама на Балкану. У нашој земљи одржавана је уз подршку разних међународних организација и учешће локалних самоуправа.