Почела васпитна година за предшколце

01.септембра је почела васпитна  година за предшколце са територије општине Лајковац. Око 150 деце рођене од марта 2009. до марта 2010. године кренуло је у припрему за полазак у школу. Осим целодневног програма, који похађају деца из Лајковца, четворочасовни програм похађају деца у издвојеном одељењу у Дому младих у Лајковцу и сеоском дому у Јабучју.Годинама уназад Предшколска установа је извршила потпун обухват деце у години пред полазак у школу. Сви предшколци су добили на поклон уџбеник „Саобраћај“ у циљу спровођења акције „Унапређивање безбедности деце у саобраћају“.


Од 15. септембра за предшколце ће кренути школа енглеског језика и физичко васпитање.
Након одржаних родитељских састанака 28. августа, родитељи су добили информације о начину рада и организацији припремног предшколског програма. Такође, родитељи су упознати и са садржајем овог програма, као и специјализованих програма који ће се реализовати у вртићу.Свој будући  рад у овим групама у години пред полазак у школу  презентовали су и стручни сарадници. Циљ припремног предшколског програма је подстицање зрелости за живот и рад какав децу очекује у основној школи, стицање знања, умења, вештина и навика ради успешнијег и лакшег преласка из вртића у школу.
У групама предшколаца, на захтев родитеља, бораве и млађа деца из сеоског подручја у оквиру специјализованог програма „Иако смо мали, радо бисмо знали“, што говори о одговорности родитеља да се деца од раног узраста укључе у установу, као и о поседовању свести о значају образовања за будући живот њихове деце.

Писмо ПУ „Лептирић“ предшколцима – преузмите

{gallery}01092015{/gallery}