Лајковац корисник Регионалног стамбеног програма за избегла лица

Општинска Управа општине  Лајковац са великим задовољством обавештава наше грађане и ширу јавност да је у суботу 31. октобра ове године у Новом Саду извршено  свечано уручивање уговора о реализацији II, IV и V потпројекта Регионалног стамбеног пројекта Републике Србије за помоћ избеглим лицима доделом станова, помоћи у грађевинском материјалу, изградњом монтажних кућа и помоћи откупом сеоских кућа са окућницом. 

У присуству Првог потпредседника Владе Србије Ивице Дачића, Комесара за избеглице и миграције Републике Србије Владимира Цуцића, бројних амбасадора влада донатора и представника Европске Уније, САД, владе Јапана и УНХЦР-а, представници 60 локалних самоуправа, међу којима је био и  председник Скупштине Лајковац Јагош Лончар, добили су вредне уговоре. Општини Лајковац су додељена бесповратна средства од 99.000 €, односно близу 12.000.000 динара,  као помоћ у грађевинском материјалу за 11 избегличких породица са простора Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

У предстојећем периоду, до краја новембра, биће објављен јавни позив Комисије општине Лајковац за пријављивање избеглих лица који имају пребивалиште односно боравиште на територији ове општине за доделу бесповратне помоћи у грађевинском материјалу за адапатацију, реконструкцију и санацију њихових постојећих стамбених објеката. На конкурс се могу пријавити актуелна  избегла лица као и лица која су имала па укинула избеглички статус, а који поседују легализовани (или у процесу легализације) стамбени објекат. Избегла лица који су до сада била укључена у било који облик стамбене помоћи Комесаријата не могу бити корисници ових средстава.

Заинтересована избегла лица за ову помоћ могу све информације добити од Повереника за избеглице и миграције општине Лајковац позивом или личним доласком у Градску кућу општине Лајковац сваким радним даном од 7 до 15 часова.