Сјајна победа одбојкашица у Крагујевцу

Одлична игра и врло важна победа у Крагујевцу, друга узастопна, за одбојкашице Железничара! После прошлонедељног тријумфа против Јединства из Старе Пазове, синоћ су у хали „Језеро“ освојиле нова три бода и тако се полако учвршћују на шестом месту, које је већ три сезоне Суперлиге резервисано за Лајковчанке. Врло је важно добијати утакмице против реално слабијих ривала као што је Крагуј-Волејформ јер то обезбеђује сигурну позицију на табели.

У мечу је пресудио већи индивидуални квалитет нашег састава, али и тимска игра о чему говори одличан број поена неколико одбојкашица. Посебно су биле расположене Јовичићева са 21 и Мартиновићева са 19 поена, али је Аћимовићева имала 11, Андрић 10, Вељковићева 9, Лазаревићева је забележила два поена. Осим тога, наше одбојкашице су потпуно зауставиле најбољу играчицу домаћих Сару Павловић, која је само у другом сету успела да пробије одбрану Жеље тако да је тај део Крагуј добио са 25:22. Остатак меча протекао је у апсолутној доминацији препорођеног Железничара.

У следећем колу у Лајковцу гостује „рањена“ Црвена звезда, коју је у Београду савладао ТЕНТ са 3:1. У дербију кола Визура је у Суботици савладала НИС Спартак са 3:2 и сада је прва захваљујући бољој разлици, Зрењанин је остварио прву победу и то против Панчеваца, док су Ужичанке после пораза у Пазови једина екипа без бодова.

Крагуј Волејформ – Железничар 1:3 (19:25, 25:22, 14:25, 13:25)

Хала: „Језеро”. Гледалаца: 100. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Ђорђе Зеленовић (Краљево). Трајање меча: 94 минута.

КРАГУЈ ВОЛЕЈФОРМ: Павловић 11, Радашиновић 1, Мачужић 3, Трифуновић 12, Јовановић 5, Андрић 2, Проковић (либеро), Симеуновић 6, Димитријевић 2, Петронијевић 3, Јекић 2, Богојевић. Тренер: Ненад Цветковић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Вељковић 9, Андрић 10, Лазаревић 2, Аћимовић 11, Јовичић 21, Мартиновић 19, Кнежевић (либеро), Игњатовић (либеро), Филиповић, Симоновић, Компировић, Митровић. Тренер: Никола Јерковић.