Председници Општине и Скупштине добили велику подршку одборника

На јучерашњој тридесетој, ванредно заказаној седници Скупштине Општинe Лајковац, нису прошли предлози групе одборника за разрешење председника Општине Лајковац Живорада Бојичића и председника Скупштине општине Лајковац Јагоша Лончара.. За смену председника Општине Живорада Бојичића гласало је 11 одборника, док је шест одборника подржало предлог за разрешење председника Скупштине општине Јагоша Лончара, од 33 укупно присутних. Гласање је показало да је скупштинска већина, коју чине 23 одборника СНС и СПС, потпуно стабилна.

Захтев за сазивање седнице са оваквим дневним редом поднео је одборник Ранко Филиповић из Демократске странке Србије, а потписима подржало још 11 одборника ДСС и ДС. То је за један више од трећине укупног броја одборника СО Лајковац, колико је по Статуту потребно да би о иницијативи расправљала Скупштина. Као разлог за неповерење председнику Општине наведена је промена политичке странке, а за председника Скупштине кршење Пословника о раду СО Лајковац.

Захваливши се одборницима који нису гласали за његову смену, који су му тиме указали поверење и потврдили подршку, председник Општине Лајковац Живорад Бојичић  је рекао да су он и његова породица већ годину дана изложени шиканирању и малтретирању, посебно на друштвеним мрежама. Бојичић је обавестио Скупштину да је поднео кривичну пријаву због сумње да нису веродостојни сви потписи који су се нашли на петицији за његову смену, сумњајући да је потпис једног одборника фалсификован.

На седници је констатована оставка одборника Љубивоја Петровића из Демократске странке и потврђен мандат Славици Ковачевић из исте странке, која га је заменила. Одборник СПС-а Горан Гавриловић предложио је да се одборници одрекну дневнице за реконструкцију Хируршког блока Опште болнице у Ваљеву.