Припреме ФК Железничар

Припреме ФК Железничар за пролећни део првенства Српске лиге Запад почеле су 25. јануара. Прелазни рок је био веома динамичан за управу Жеље и шефа стручног штаба Александра Лазаревића јер је било доста промена у саставу тима. Велики број фудбалера је отишао, али су пристигле адекватне замене и појачања. Екипа се уиграва кроз припремне утакмице и турнире, што је и најважније с обзиром на доста нових играча. Подсећамо да је Жеља јесењи део завршио на петом месту, са девет бодова мање од лидера Смедерева, шест од Мачве и четири од Будућност Крушика.
Из тима су отишли: голман Јовановић, Радивојевић (Јединство, Уб), Цветковић (Шумадија, Аранћеловац), Кувељић, Рокса (Пролетер, Враново), Дринић (Полет, Љубић), бонус играч Младеновић, Ристић (Младост, Лучани), Османовић (Јавор), Радојевић (Спартак, Суботица), Зоран Матић (Лозница), Митровић (Бежанија). Капитен омладинаца Никола Спасојевић калиће се у Задругару, док је Ивановић због обавеза на факултету прешао у Рубрибрезу.
Дошли су: голмани Николић (Звижд, Кучево) и Анђелковић (Степојевац), Стефан Јовановић (Звижд), Митровић (Јавор), Миљковић (Чукарички), Плојовић (Нови Пазар), Плећић (Раковица), Софронић и Миловановић (Будућност Крушик), Мандић (ЧСК, Челарево), Ђорђевић (Будућност, Добановци), Пирке Стојановић, Ненад Недељковић, млади Кремић и Дарко Матић (Јединство, Уб).
У досадашњим припремним утакмицама Железничар је поражен од лазаревачке Колубаре са 3:0, а победио је ИМ Раковицу са 3:1, головима Јовановића, Владе Симића и Плећића. На зимском труниру у Лазаревцу, такође на терену од вештачке траве, Жеља је савладао Бродарац (Бг) са 3:1 (Софронић, Недељковић, Миловановић) и Турбину из Вреоца са 2:0 (Миловановић, В. Симић). Лајковачки српсколигаш је први у својој групи и играће 21. фебруара у финалу са Карађорђем. У другој групи су били Карађорђе, Задругар и Степојевац Вага. У још једној пријатељској утакмици „Плави“ су поражени од Сопота минималним резултатом 1:0.