Момчило Александрић наступао у Лазаревцу

Синоћ је у Центру за културу Лазаревац концерт класичне музике одржао „Београдски гитарски дуо“, који чине Филип Живановић и Момчило Александрић, рођени Лајковчанин. Концерту је присуствовао и председник општине Лајковац Живорад Бојичић. „Београдски гитарски дуо“ важи за један од најперспективнијих ансамбала класичне музике у Србији. На програму су била дела Пухола, Карулија, Ганђија и Богдановића.
Филип Живановић и Момчило Александрић музицирају заједно од 2011. године. Успешно су завршили основне и мастер студије из гитаре у класи професора Срђана Тошића, на Факултету музичке уметности у Београду. Упоредо завршавају и мастер студије за камерну музику у класи професорке Тее Димитријевић, у чијој класи тренутно похађају докторске студије из камерне музике, чиме су постали први студенти гитаре на Факултету музичке уметности у Београду који су се одважили на такав корак. 
У току студија остварили су запажене наступе у значајним концертним дворанама у Београду, међу којима су Галерија Артгет, Историјски музеј, Галерија Коларчеве задужбине, Ректорат Београдског универзитета, Народна библиотека Србије, Установа културе Вук Караџић, Студентски културни центар, итд. Поред наступа у Београду, остварили су и запажене концерте у Ваљеву, Смедереву и Горњем Милановцу. Посебно се издваја овогодишњи самостални концерт у Галерији фресака у Београду, поводом свечаног почетка рада организације „Belgrade Guitar district“, чији су оснивачи, а која се бави промоцијом и унапређењем класичне гитаре, по чему је јединствена на овим просторима.
Њихов репертоар чине дела од ренесансе до композиција савремених аутора, од којих су неке написане специјално за њих. Посебну пажњу посвећују делима оригинално написаним за гитарски дуо, од којих су нека премијерно извели у Србији. Својим деловањем се труде да укажу на значај сарадње између уметника, остварене путем заједничког музицирања.