Разноврстан програм „Мајских сусрета“

Овогодишњи “Мајски сусрети” традиционално ће почети 30. априла увече, како би крај реке био дочекан Мајски уранак. Пре тога, у 17 часова код Сретеновића воденице у Марковој цркви биће отворена изложба слика и ликовна радионица, одржан округли сто и вече поезије у воденици. Програм ће бити прилагођен васкршњем посту и великој суботи. Први мај је предвиђен за спонтано окупљање грађана крај реке и најављене посете воденицама и културно-историјским знаменитостима Лајковца.
На Други васкрс 2. маја од 15 часова НВО „Castrum brodare“ организује „Туцијаду“ на Враче-брду. Пригодан програм организује Туристичка организација Лајковца: професор на Факултету лепих уметности, глумица Биљана Ђуровић, извешће одломак из своје монодраме о Надежди Петровић.
У среду 3. маја од 18. часова у Градској кући одржаће се културно-уметнички програм „Мајски сусрети 2016“. Никола Јосиповић ће представити туристичку видео презентацију Лајковца. Вокални солисти Надица Јовановић и Славка Перић, која је за ову прилику стигла из Париза, као и кантаутор из Новог Сада Тодор Малетин, извешће изабране песме из богатог репертоара народне музике, а пратиће их Народни оркестар Миленка Божића, члана Народног ансамбла РТС-а и председника Удружења композитора Србије. Милијана Божић, председник Удружења композитора и текстописаца „Златне ноте“ и наш суграђанин Радоје Блажић говориће ауторске стихове. По завршетку овог дела наставља се ревијални фестивал „Златно гудало“ у ком ће у селекцији професора виолине и солисте државног ансамбла „Коло“ наступити и професионалци, али и аматери виолинисти.
Четвртог маја од 14 часова у порти храма Светог Димитрија у Марковој цркви биће освештана чесма, крај које ће бити одржан програм „Хајдучки састанак“.