Експозе Андрије Живковића, председника Општине

 

Нови председник Општине Лајковац је Андрија Живковић из Српске напредне странке. Рођен је 1983. године, основну школу завршио у Лајковцу, Гимназију у Лазаревцу, дипломирао на Географском факултету у Београду – смер професор географије. Мастер студије из области Одрживи развој и животна средина завршио 2013. Oд 2009. године радио као професор географије у Основној школи „Миле Дубљевић“ у Лајковцу. У сазиву локалног парламента 2012-2016. обављао функцију заменика председника Скупштине, да би 2015. био изабран за заменика председника Општине Лајковац. Члан Српске напредне странке од оснивања, био потпредседник и секретар Општинског одбора. Живи у Лајковцу са супругом и кћерком.

Непосредно након избора на јучерашњој првој редовној седнци Скупштине општине, обратио се одборницима и јавности. Живковић се, пре свега, захвалио грађанима, одборницима и својим сарадницима на указаном поверењу и рекао:
– Заједно са свима, сарадницима и коалиционим партнерима, трудићу се да оправдам указано поверење и уз велику одговорност и са пуно енергије трудићу се за бољи живот и стандард грађана наше општине. Да Лајковац буде град младих, напредних људи, задовољне и радосне деце, уз уважавање старих, то је главни разлог зашто сам прихватио овако одговорну функцију. Борићу се за запошљавање наших суграђана. Главни акценат ћу ставити на покретање Индустријске зоне 2, која мора представљати својеврсну капију привреде Западне Србије и шансу коју морамо искористити на најбољи могући начин. Развој саобраћајне инфраструктуре, поред запошљавања, биће један од главних стратешких праваца којим Лајковац треба да се креће, заједно са решавањем питања водоснабдевања у целој општини. Водићу бригу о обичном човеку, пољопривреднику, пензионеру, здравственом раднику, просветарима, нашим најмлађима и свима грађанима. Трудићу се да се њихови проблеми решавају плански и у најкраћем могућем року. Кључ успеха руковођења нашом општином биће у одличном тиму, тиму који чини збир изузетних појединаца окупљених око добре идеје и који су мотивисани напретком општине у којој живе. Сви чланови овог тима сваку промену започеће од себе, а спроводиће их касније и у оквиру својих дужности.Не заборављам да су овај тим, великом већином, изабрали грађани на управо одржаним изборима, који ће нас увек оцењивати не по обећањима већ по делима и по ономе што смо урадили и постигли – закључио је Андрија Живковић.
Посебну захвалност новоизабрани председник је изразио Владану Костићу, лидеру Српске напредне странке у Лајковцу и члану Општинског већа. Живковић је нагласио да ће му Владан Костић бити главна подршка.