Предшколци на фестивалима у Пожаревцу и Врујцима

Предшколска установа „Лептирић“ ће 27. маја учествовати на 13. Међународном фестивалу традиционалних игара и модерног плеса у Пожаревцу. Лајковачки вртић ће бити једини који ће се представити са три кореографије. Наша предшколска група ће се у категорији традиционалних игара представити са две тачке:  „Лептирићев лет кроз Србију“ и „У духу православља“, док ће у блоку модерног плеса извести „Чарлстон“,  којим су већ освојили публику у више градова Србије. Прошле године на фестивалу у Пожаревцу иста група деце oсвојила је прво место у модерном плесу изводећи тачку „Грозница лептирићеве вечери“. 
„Лептирићев лет кроз Србију“ представља колаж песама кроз који се одсликавају различити делови Србије, а креће се одакле него – возом из Лајковца уз писак локомотиве! Костими су сјајни, а пуно креативности и труда уложено је у осмишљавање плесних тачака. „У духу православља“ показује славске народне обичаје  и настала је као продукт 25 радионица са најмлађима. „Чарлстон“ такође довољно говори о чему се ради: о једном од најпопуларнијих плесова који лајковачка деца износе са пуно шарма, поново у сјајно одабраним костимима.
Већ за викенд, 28. и 29. маја, у Бањи Врујци одржава се 12. фестивал дечјег филмског, драмског, литерарног и ликовног стваралаштва „Креативна чаролија“. Организатори су Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Удружење грађана „Креатива-креативно образовање“ из Бање Врујци. Предшколци из Лајковца наступиће са филмским времепловом „Грозница лептирићеве вечери“ у конкуренцији најмлађег узраста, с обзиром да на овом фестивалу учествују и основци и средњошколци. Првог дана одржава се сајам испред хотела Врујци, свечани дефиле учесника, дечје позоришне представе, ревија најбољих дечјих и образовних филмова, проглашење победника и на крају концерт хора „Чаролија“ предвођеног Леонтином. Другог дана су креативне радионице за децу, трибине за наставнике и обилазак „Чаробног села“. Медијски покровитељ је РТС.