Прве победе Жеље и Задругара

У четвртом колу лајковачки српсколигаш и зонаш остварили су прве победе: „Железничар“ је у Крагујевцу победио „Шумадију 1903“ голом Софронића у 7. минуту, док је „Задругар“ истим резултатом код куће победио фаворита „Слогу“ из Бајине Баште, стрелац је био Никола Марковић десетак минута пре краја. После два ремија и победе „Жеља“ се са пет бодова већ попео на девето место, док је „Задругар“ са три бода на 12. позицији Зоне Дрина.
„Плави“ су чврстом игром, пре свега у одбрани, заслужено узели сва три бода у Крагујевцу. Прву прилику на утакмици Софонић је претворио у гол: после кикса одбране Шумадије сјајно је реаговао и са 16 метара лобовао голмана. Рано вођство прилично је помело домаћина, који је ипак у првом полувремену упутио два добра ударца на гол Жеље. Почетком другог полувремена „Жеља“ је могао повећати предност, али је Томић са петерца шутирао преко гола, да би у 60. минуту јак шут Софронића под пречку Настић одбранио. Последњих 20 минута Шумадија је појачала притисак, погодили су и стативу у 82. минуту, али је јаком одбраном и уз мало спортске среће Железничар сачувао резултат.
За „Железничар“ су играли: Танасијевић, Шалипур, Ђукетић, Марковић, Симић, Илић, Дељанин (Плећић), Обрадовић, Павловић (Гуџић), Софронић (Латковић), Томић.
Највеће изненађење на српском Западу јесте изванредан старт Будућност-Крушика који има све четири победе и лош старт повратника из Прве лиге Лознице, која је са три бода при дну табеле. Следећег викенда „Железничар“ дочекује „Јошаницу“ из Новог Пазара, док „Задругар“ у предграђу Лознице игра са екипом „Раднички Стобекс“.