Реми Железничара и пораз Задругара

Фудбалски викенд није био тако успешан за лајковачке клубове, као што је то било прошле недеље. Железничар је пред својим навијачима одиграо само 0:0 са Јошаницом из Новог Пазара, док је Задругар поражен са 2:0 од Радничког у Клупцима, код Лознице. После пет кола Жеља дели девето место са шест бодова, док је Задругар претпоследњи са три бода. Наредног викенда Железничар гостује Карађорђу у Тополи, док Задругар дочекује Севојно.

У утакмици са Јошаницом Жеља је играо без петорице фудбалера, који су изостали због повреде или жутих картона, а по свему виђеном резултат је реалан. После неочекиваног и убедљивог пораза Будућности-Крушик на свом стадиону од Смедерева са 0:3, лидерску позицију преузео је Раднички из Крагујевца са 13 бодова, Ваљевци имају  бод мање, следе их са по 10 бодова Смедерево, Шапине и Мокра Гора.

У дербију Зоне Дрина Убљани су победили Љижане са 1:0, ОФК Осечина је истим резултатом савладала лидера из Прова, док је ваљевски Раднички такође са 1:0 победио у Дивцима. Мионичка Рибница је изгубила са 3:2 од Дрине у Љубовији. У 6. колу, Убљани дочекују Дивчане, а Рибница тим Спартака, док ОФК Осечина гостује Јединству у Владимирцима.