Отворена изложба аеро фото снимака Милорада Бојичића

Поводом 16. септембра,  Дана Општине Лајковац и проласка првог воза кроз ово место на тај дан 1908. године, у Галерији Културног центра „Хаџи Рувим“ отворена је изложба аеро фото снимака Лајковчанина Милорада Бојичића, дугогодишњег члана Аероклуба Ваљево. О аутору је говорила директорка Културног центра Сузана Јанковић, а изложбу отвореном прогласио директор Туристичке организације Општине Лајковац Милутин Ранковић. Аутор се захвалио бројним посетиоцима изложбе и говорио  о томе како су снимци из авиона  настали. Изложбу су реализовали културни Центар „Хаџи Рувим“, Туристичка организација и Удружење пензионера „Колубара“ из Лајковца.

 

 

 

На изложби је представљена 21 фотографија: од оних које су настале осамдесетих година прошлог века до најновијих снимљених новембра прошле и априла ове године. Панораме Лајковца и појединачни објекти направљене су из авиона, са висине од 300 до 1000 метара. О свом дугогодишњем хобију Милорад Бојичић каже:

– Годинама сам био падобранац у ваљевском Аероклубу и тада се родило интересовање за прављење фото снимака из ваздуха. заједно са Миливојем Петровићем почео сам да снимам родни Лајковац и околину, Лазаревац, копове…па сада и пензионерске дана испуњавам овим хобијем. Неке од фотографија објављиване су у листу „Колубара“, али је ово прва изложба мојих снимака. Пробрао сам најатрактивније, оне на којима је центар Лајковца, његова околина, Колубара, каменолом Жике Лазаревића и још неки привредни објекти, хладњача, Ложионица, површински копови… Ту је и једна фотографија поплављених копова који делују као језеро.

Лајковчани изложбу могу погледати у галерији Културног центра „Хаџи Рувим“.