Песникиња и деца у предновогодишњем дружењу

Веома леп предновогодишњи догађај у великој сали Градске куће приредила је лајковачка књижевница Даница Ђурић, уз подршку библиотеке Основне школе “Миле Дубљевић”. Није то била класична промоција пете Даничине књиге, овога пута посвећене најмлађима, већ непосредно и слатко дружење са ученицима другог разреда ове школе. Збирка дечјих песама „Дани детињства“ посвећена је, иначе, унуци Елени која је други разред, тако да су другари из њеног одељења II-3 читали и рецитовали песме. На представљању Даничине књиге били су присутни ученици сва три одељења другог разреда лајковачке основне школе, као и њихове учитељице. У изјави за медије пре почетка програма, Даница Ђурић је рекла:
-Књига “Дани детињства” је настала у последње две, три године. Гледала сам фотографије моје унуке Елене, а некад и лепе фотографије са интернета па су ме оне инспирисале да напишем песме које се налазе у овој књизи. Песме су, пре свега, намењене деци која су сличног узраста као и моја унука, а она је други разред. Елена ће на данашњој промоцији бити мали Деда Мраз и своје другаре ће почастити бомбонама и чоколадицама. Имаћемо и једну малу наградну игру, односно из шешира ћемо извлачити имена десеторо деце, која ће добити књигу “Дани детињства”. Такође, планирано је и да другари моје унуке, из одељења II-3, данас читају и рецитују песмице.
Осим малишана, стихове је читала и Весна Јовановић Жујовић, а значајну подршку дала је библиотекарка Марина Пажиновић, учитељица Верица Адамовић Тешић и њене колегинице. Даница Ђурић је до сада објавила два романа, две књиге песама за одрасле и збирку дечјих песама. Има пуно планова тако да најављује да ће на пролеће објавити збирку кратких прича, а можда и новог романа и збирке поезије.