Инфраструктурни пројекти који ће обележити 2016. годину

У интервју за новогодишњи број „Гласа Тамнаве“ председник општине Лајковац Живорад Бојичић издвојио је инфраструктурне пројекте који ће обележити 2016. годину, од којих су неки већ започети. Јако је добро да се подсетимо који су капитални и мање капитални објекти у питању, с обзиром да је у нашој општини 2015. и 2016. завршено или се гради више објеката него свих претходних година. На првом месту то је доградња предшколске установе Лептирић, нових 110 квадрата који ће функционално бити повезани са постојећим објектима, чиме ће бити омогућено да сва деца буду смешетена у један комплекс, уз много боље услове него до сада.

– Почетак рада у новој згради школе у Јабучју планиран је за старт другог полугодишта, а објекат је завршен скоро седам година после прекида радова, затим бих истакао завршетак и стављање у употребу школског објекта у Ратковцу, укључујући и спортску салу коју ће осим ученика користити и грађани. Врло значајно је пуштање у рад фабричке воде у Јабучју, пуштање у рад централног постројења за пречишћавање отпадних вода после отклањања недостатак уочених у току пробног рада, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода у Словцу, изградња примарног цевовода са резервоарима за пијаћу воду Словац – Маркова Црква,Ратковац – Придворица, два артешка бунара са разводном мрежом у Врачевићу и Пепељевцу, кишна и фекална канализација вредности 60 милиона динара… Значајна ће за грађане Лајковца бити реконструкција шест кључних лајковачких улица са комплетном инфраструктуром, међу којима су улица Димитрија Туцовића са бочним улицама које заједно чине тзв. трианглу, улице Бранка Радичевића, Хајдучка и друге улице, укупне вредности око 100 милиона динара. Као што смо и до сада радили, и ове године нових шест километара асфалта стићи ће у сеоске месне заједнице – на локалне путеве, биће урађене две капеле на сеоским гробљима, изградићемо нови фудбалски стадион у Пепељевцу са „сеоском кућом“. Круна свега биће затворени базен у Лајковцу по систему „кључ у руке“, а треба истаћи да ћемо ускоро добити нове тениске терене поред Хале спортова, тако да на том простору добијамо Спортско-рекреативни центар каквим се не могу похвалити ни пуно веће средине – изјавио је председник Бојичић.

Председник Бојичић је истакао као врло важну израду планских докумената који ће бити основа за стављање у функцију индустријских зона и изградњу обилазнице око Лајковца.